Liikunnalla terveyttä ja hyvää mieltä

Liikunta on tehokas tapa ylläpitää kokonaisvaltaista hyvinvointia. Se auttaa säilyttämään toimintakykyä ja pysymään virkeänä ja terveenä mahdollisimman pitkään. Hyväkuntoisena jaksat hoitaa helpommin jokapäiväiset askareet, tehdä mielekkäitä asioita elämässä ja voit välttyä sairastumasta kansantauteihin.

On tärkeää löytää juuri itselleen sopiva liikkumisen tai kuntoilun muoto. Valitse liikuntamuoto tai -laji, josta pidät. Väkisin ei mitään tule tehtyä pitkään. Nuoruudessa harrastettu kilpaurheilukin voi kokea uuden tulemisen aikuisurheilijasarjojen myötä. Ja jos haluat rantakuntoon tai vain omaksi iloksesi kovaan kuntoon, sekin on harjoittelemalla mahdollista.

Kilpaurheilijoilla motivaatio liikuntaan on menestys urallaan; mitä enemmän harjoittelee, sitä parempiin tuloksiin pääsee. Määrälliset, ajalliset tai kilpailulliset tavoitteet kannustavat myös harrastelijaliikkujaa kohti päämääriä. Tosin jossain vaiheessa voi huomata, että matka tavoitteeseen on merkitykseltään suurempi kuin itse tavoitteen saavuttaminen.

Kaikenlainen liikkuminen ja urheilu on loistava tapa ylläpitää terveyttä ja hyvää mieltä. Sille kannattaa raivata tilaa, vaikka elämä tuntuisikin kiireiseltä. Toivon, että jokainen löytää oman motivaationsa ja ryhtyy merkitsemään kalenteriinsa omaan hyvinvointiin käytettävää aikaa.

Petri Hälinen
alue- ja rekrytointipäällikkö
aikuisurheilija