Urat uusiksi

Meneillään olevan rakennemuutoksen aikana moni on joutunut miettimään työuransa uusiksi, kun vanha työpaikka on toimialan murroksessa kadonnut. Eivätkä talouden ennusteet edelleenkään näytä lupaavalta. Suomen kokonaistuotannon ei ennusteta kasvavan vielä ensi vuonnakaan kuin alle prosentin.

Suomessa kokonaistuotanto on nyt pienentynyt yhtäjaksoisesti kaksi vuotta. Kunhan se saadaan kasvu-uralle, kasvun ennustetaan tulevan lähinnä viennistä, jolla puolestaan ei ole kovin suurta työllistävää vaikutusta Suomessa. Edelleen siis moni joutuu lähitulevaisuudessa miettimään, että mitä tekisi ”isona”.

Yrittäjyys tarjoaa yhä useammalle mahdollisuuden pitää itsensä työelämässä tai – varsinkin nuorille – päästä työelämään. Erityisesti franchising-yrittäjyys on lisännyt suosiotaan, sillä monet ketjut kouluttavat tarvittaessa toimialalle. Tällöin franchising on erinomainen vaihtoehto myös alan vaihtajille tai nuorille aikuisille, joilla ei vielä ole
kovin paljon työkokemusta. Ja tässä taloussuhdanteessa yrittäjyyttä ei välttämättä koeta enää sen epävarmempana työllistymisen tapana kuin työsuhdettakaan: niin monella on kokemusta siitä, että työpaikka voi mennä milloin tahansa alta. Moni myös kyllästyy elämään epävarmoissa pätkä- tai keikkatöissä. Franchising-yrittäjäksi ryhtymisessä
kynnys on vielä tavallistakin matalampi, sillä siinä yrittäjällä on käytössään ketjun tuki, valmis liiketoimintamalli ja tunnettu brändi.

Laatutakuu-ketju etsii tänäkin syksynä uusia yrittäjiä useille paikkakunnille. Avoimet
yrittäjäpaikkamme löytyvät sivuiltamme www.laatutakuu.fi. Tervetuloa joukkoomme menestymään!

Hanna Kanto
rekrytointipäällikkö